Tegnap este eszembe jutott, hogy úgy ennék valami finomat… sokszor van ilyen hülye érzésem, de általában nem tudom, mi lenne az. Az este ebben az egyben azonban kivétel volt, tudtam mit akarok: melegszendvicset! Na, de nem ám akármilyet… mi itthon a klasszik vaj, sonka vagy párizsi, sajt kombinációt esszük mindig, de most nem erre vágytam, hanem valami szaftosabbra. A barátnőm leánybúcsújakor anyukája házi készítésű melegszendvics-krémes melegszendviccsel (sokat gondolkodtam, ezt hogy írjam máshogy, de semmi jobb nem jutott eszembe) vendégelt meg minket, hogy tudjunk rá inni :) A lényeg, hogy nagyon finom volt és interneten utol is értem Ginust, hogy mesélje már el mi kell abba és a (még) vőlegénye (szombaton férjként fog már büszkélkedni szép felesége mellett) valami finomat tud, azt is mondja már el... összeszedtük a hozzávalókat. Semmi extra, ha valaki a párizsit rúdban veszi. Hát mi nem… úgyhogy fél 9kor autóba ültem és elmentem a hiányzó alkatrészekért és megcsináltam. Finom volt, de valahogy én valami intenzívebbre vágytam és mára kifejlesztettem a saját verziómat. Mennyiségeket nem tudok, csak nagyjából, de ezért nem tenném tűzbe a kezem. Nagyjából beletettem a fél hűtőt, biztos, ami biztos alapon :) Külön-külön jók, mééé’ ne lennének együtt is jók :)
Kb. 20-25 dkg füstölt pulykapárizsit, egy kisebb fej újhagymát és hát kolbászt szerettem volna még bele, de annak hiányában a mársenkineksemkellmertszáraz paprikás szalámiból dobtam a kézi darálóba 8 szeletet (mert annyi volt és már mindenki csak odébbrakta) és elindítottam. Féltem, hogy nem viszi el és csak ront a helyzet megoldhatóságán, de tévedtem: szép apróra, de még nem kenhetőre gyilkolta a hozzávalókat. Aztán tettem hozzá egy pici vegetát (óvatosan, mert a párizsi és a szalámi magában hordozza a maga sóját), egy pici borsot, egy fél teáskanál margarint és annyi tejfölt, hogy kenhető állaga legyen. Ez nálam nem sok, mert nem szeretem, ha csorog a késről, csak éppen, hogy ne legyen száraz a krém, merthogy ugye ez egy krém. Aztán ízesítőnek még találtam egy kis csemege pirosaranyat – abból is egy pöttynyit tettem, nem többet, és egy fél pöttynyi mustárt is raktam hozzá. Abból azért fél pöttynyit, mert előző nap, amit a Ginusék közreműködésével csináltam, azt picit elmustároztam. Ezekkel a krémekkel szintén vigyázni kell, mert nagyon finomak és jól ízesítenek, de ehhez a krémhez viszonylag erős ízviláguk van. Az egészhez még raktam reszelt sajtot, hogy azzal külön már ne kelljen szenvednem és így „egy kosszal” megvan az egész művelet. Ezt az egészet összedolgoztam villával – némi kóstolgatás – és egy próbaüzem:


Isteni lett :) Nem feltétlen kell követni az én ízvilágom, de meleg teával szerintem nagyon állati :)
Kb. 20-25 dkg füstölt pulykapárizsit, egy kisebb fej újhagymát és hát kolbászt szerettem volna még bele, de annak hiányában a mársenkineksemkellmertszáraz paprikás szalámiból dobtam a kézi darálóba 8 szeletet (mert annyi volt és már mindenki csak odébbrakta) és elindítottam. Féltem, hogy nem viszi el és csak ront a helyzet megoldhatóságán, de tévedtem: szép apróra, de még nem kenhetőre gyilkolta a hozzávalókat. Aztán tettem hozzá egy pici vegetát (óvatosan, mert a párizsi és a szalámi magában hordozza a maga sóját), egy pici borsot, egy fél teáskanál margarint és annyi tejfölt, hogy kenhető állaga legyen. Ez nálam nem sok, mert nem szeretem, ha csorog a késről, csak éppen, hogy ne legyen száraz a krém, merthogy ugye ez egy krém. Aztán ízesítőnek még találtam egy kis csemege pirosaranyat – abból is egy pöttynyit tettem, nem többet, és egy fél pöttynyi mustárt is raktam hozzá. Abból azért fél pöttynyit, mert előző nap, amit a Ginusék közreműködésével csináltam, azt picit elmustároztam. Ezekkel a krémekkel szintén vigyázni kell, mert nagyon finomak és jól ízesítenek, de ehhez a krémhez viszonylag erős ízviláguk van. Az egészhez még raktam reszelt sajtot, hogy azzal külön már ne kelljen szenvednem és így „egy kosszal” megvan az egész művelet. Ezt az egészet összedolgoztam villával – némi kóstolgatás – és egy próbaüzem:
Isteni lett :) Nem feltétlen kell követni az én ízvilágom, de meleg teával szerintem nagyon állati :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése