2011. május 28., szombat

Brownie és tojáskrém

Vannak olyan napok, amikor az ember nem bír magával: enne mindent, ami a keze ügyébe kerül. Na, hát az egyik Knál töltött vasárnapon Őt érte el ez az állapot. Ebéd után közvetlen még az asztalnál kávézás közben K anyujával együtt hármasban soroltuk, hogy MÉG mit ennénk meg - szilvásgombóc, nudli, fornettis kissütik, ilyen-olyan édes, krémes, nemkrémes sütik sora jutott az eszünkbe. De hát most ettünk, nem lehet enni mást, de K délután odasettenkedett Hozzám és szépen megkért, hogy süssek neki olyat, amit múltkor. Ez így kicsit tág meghatározás, mert már pár dolgot sütöttem az együttlétünk alatt, hát kiderült, hogy olyan kell neki, amit a Vikinek is szülinapi torta gyanánt alkottam és ezt kapta ő Valentin napra is Tőlem.



Hát ez a Brownie. Végülis ha anyukája is megengedi, hogy a konyháját bitoroljam egy kis időre és hozzávalók is adottak, akkor nincs akadálya. Na, de ő addig játszana... naneee... mondtam, hogy egyedül nem szeretnék az anyja konyhájában ügyeskedni - mégiscsak jobban hat, ha ő is ott van. De, hogy ne unatkozzon a lelkem, megcsináltattam vele a vacsorámat :) Már ovis és kisiskolás koromban is imádtam és a mai napig rajongok a tojáskrémért, ezt csináltattam meg K-val. Egyszerre lett vacsi és süti is, én sem egyedül voltam és megtanult K finom tojáskrémet csinálni - nem baj, ha rajtam múlik, sokszor gyakorolhatja még. :)


Hozzávalók:
  • 5 főtt tojás
  • 1/4ed kocka Rama
  • vöröshagymakrém/reszelt vörös- vagy póréhagyma
  • só, bors
  • mustár
A tojásokat megfőzzük keményre. Még melegen - de nem forrón állunk neki a folyamatnak, mert a hideg tojások mellett a vaj nem dolgozható el. A megpucolt tojásokat először villával összetörjük és elkezdjük adagolni a Ramat. Ez az 1/4ed kocka csak egy iránymutatás, de ilyen körül szokott jó lenni. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint a krémet, tegyük hozzá a kb egy teáskanálnyi mustárt és vöröshagymakrémet. Keverjük jól el és botmixerrel dolgozzuk el - krémes legyen, de maradjanak fehérje darabkák a krémben. Sima kenyérre és pirítósra is kiváló feltét. Díszítésként snidlinget szórtam rá.


Szerintem most megyek és csinálok is, úgy kedvet kaptam hozzá posztolás közben. :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése