2011. április 3., vasárnap

Korhelyleves


A vasárnapi levesünket ajánlanám figyelmetekbe:

A levest én akartam, mert olyan régen ettünk már és bár apáéknak megint csak másik levesük volt, de hát ezt már megszoktuk. No, de a lényeg, hogy az én kérésemre, délben már az asztal közepén állt a korhely leves. Ahogy a Viki fogalmazott: virslis savanyú kápileves… nos, mi nem virslivel csináljuk, de a többi stimmel. Most jöjjön, hogy az én anyukám hogy is csinálja a kolbis savanyú kápilevest, polgári nevén: korhelylevest:


Füstölt kolbászkarikákat és szalonnadarabkákat olajon megfuttatjuk, majd felöltjük vízzel és fűszerezzük: pirosarany, fokhagymakrém, vöröshagymakrém (vagy ezek egész zöldségben, csak a végén győzzük kimenteni a levesből), só, bors, vegeta, kömény, majoranna, babérlevél. Ezt kicsit összeforraljuk és jöhet hozzá az átmosott savanyú káposzta és ha van a hűtőben, finommá teszi egy kis füstölt hús is. Ezeket összefőzni, amíg az összetevői nem lesznek puhák és közben persze kóstolgatni érdemes és ha kell, utána fűszerezni. Majd ha már minden megfőtt, liszttel elkevert tejföllel behabarjuk a levest és azzal is összeforraljuk.


Ez így egy tányérban kb így néz ki:

ISTENI!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése